Log ind

  Vores heste - Føl og Plage - Miss Romatic    

Miss Romatic, født 15. maj 2007, rød m/blis og sokker begge bagben. Ident. 208333DW0703730.

Så kom Danieloú Lox 3. føl her på stutteriet. Vi håbede på et hoppeføl denne gang, som vi senere kunne indsætte i avlen. Så vi var meget glade for, at det denne gang lykkedes.

Roma er utrolig højtstillet, meget lange ben og særdelses ædel. Hun er utrolig tillidsfuld og snaksagelig. Hun bliver striglet og får løftet ben og det går fint. 

Til følskuet i Roskilde fik hun en meget flot bedømmelse med karaktererne 8,8,8,8,9,7,8 - 9 -tallet var for traven og med beskrivelsen, at hun var et højtstillet og storrammet føl, som de gerne ville se i finalen. I finalen blev hun klappet ud af banen i en meget flot trav. Vi blev også kontaktet af auktionsledelsen, om vi ikke ville stille hende til elitefølauktionen på Vilhelmsborg, da de meget gerne ville have hende med. Vi takkede pænt nej.

Miss Romatics far er Blue Horse Don Romantic DVH 801.
Han er blevet en af de mest benyttede dressurhingste i verden, dette på trods af at han grundet en skade i ryggen, ikke har været i sporten i flere år. Hans afkom gør sig gældende i hele Europa både ved følskuer og følauktioner. Han videregiver sine 3 særdeles gode gangarter til sine afkom og han har selv kun prøvet at vinde.
 
Han var årets føl, fløjhingst som både 3- og 4 års, suveræn vinder af materialprøven og vinder af 4 års championatet, tildelt Aage Ravns vandrepokal samt opdrættermedalje i guld. Dette er kun sket tre gange i DV historie. 

Don Romantics kåringskarakter og beskrivelse, 998 88 81010 10, stor, ædel, højtstillet, velrejst og af særdelses god type. Han blev samlet vinder af materialprøven og disciplinvinder i dressur med 10-taller i gallop og ridelighed, samt 4 X 9,5 af fremmedrytteren.

I DSA championatet for 4-års vandt han suverænt både kvalifikationen, mellemrunden og til sidst finalen på Vilhelmsborg, hvor dommeren igen gav 10-tal for galoppen.

Via Blue Horse Don Schufro, Romancier og Magoo xx, er Don Romantic en gennemavlet dressurhingst, hvor alle hingstene har sejre på S-niveau i international dressur. Blue Horse Don Schufro går Grand Prix og ligger højt (nr. 7) på verdensranglisten i dressur.

Af første årgang er en søn kåret i Oldenburg og fire unghingste blev udtaget til Herning 2007, hvor 3 af dem blev kåret: Dicardo, præmieret blev Duendecillo P og på fløjen gik Develino.

Romas morfar er elitehingsten Diamond DVE330, der er B-hest i dressur, fløjhingst og modtager af Åge Ravn´s vandrepræmie ved kåringen. Diamond er også far til flere kårede og avlsgodkendte hingste bl.a. Diamant, Da Capo, Dortmund og Dijon. Desuden er han far til årets hoppe i 1991, Lykke af Stensvang RDH 2963, m/opdrættermedalje i guld. Han er også far til flere A-heste i dressur og springning.

Romas mor, Danieloú DH 3908, har Mi Amor X DH 349 som MF, der i sin korte periode i avlen nået at levere sønnen Mon Ami. Denne hingst er højt rost af avlsledelsen, som har ønsket den benyttet mere i avlen. Mon Ami X har trods begrænset brug givet flere medaljehopper.

I Daniélous stamtavle er der desuden flere elitehingste og hopper samt en olympisk guldvinder, nemlig farfars mor Aiglonne X. Daniélous mor er også mor til en af Australiens allerbedste unge dressurheste, Rhapsody Lox samt et Grand Prix emne, Dublin Lox, der er solgt til Østrig.

Daniélous føl fra 2006, Mr. Lou-bi-Light, Romas halvbror er solgt som dressurhest til England.

Roma er nu i oktober 2010 ved at blive gjort klar til tilridning. Det går rigtig fint og hun er super i hovedet. Hun skal bare tilrides og så holde fri til hun bliver 4 år.


Miss Romatic maj 2007 - 14 dage gammel


Miss Romatic juli 2008


  Kontakt   

MegaFarmen
Rønnekrogen 6
3400 Hillerød

tlf.:  4824 9800 /
         2840 9800
mail:
piveline@yahoo.dk

Find os her!